creatieve cursussen, workshops en vrij werken

Vrij werken

Op een vaste ochtend of middag fijn werken met pastel , houtskool of (kleur)potlood in je eigen tempo, je eigen manier van doen. Met aandacht, van elkaar leren, jezelf zijn, nieuwe mogelijkheden ontdekken. Aan de hand van een stilleven of eigen idee spelen met licht, donker en kleur. Heerlijk ontspannend!
Dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00
Kosten 12,50 per keer, in overleg is een strippenkaart mogelijk, inclusief materiaal en thee met iets lekkers.

Cursussen

Lentekrabbels worden Zomertaferelen worden Herfststreken wordt Winterstilte... 

Aandacht, ontspanning en deskundige begeleiding in de kunstzinnige vorming.
Kijk af en toe op deze site voor nieuw aanbod en data. Stel gerust een vraag met een verzoek, in overleg is veel mogelijk.

Korte lentecursus pasteltekenen;
Zachtjes wrijven over het papier, mooie kleuren en een bij jou passende stemming tevoorschijn toveren. Een natuurlijk boeket is leidraad maar laat vooral je creativiteit stromen.
Dinsdagochtend:  16 - 23 - 30 mei

Korte zomercursus pasteltekenen;
Ontdek de mogelijkheden van pastelkrijt en jouw creativiteit en laat je verrassen door bezig te gaan.
Dinsdagochtend: 4 - 11 - 18 juli en 1 - 8 - 15 augustus (in verband met je vakantie kan er een datum geruild worden)

In de korte cursussen worden het materiaal, de techniek en de eigen stijl verkend met een verrassend en persoonlijk resultaat. Prima geschikt als kennismaking en of kunstzinnig werken iets voor je is of kan betekenen.
Kosten 45,- voor 3 ochtenden van 09.15 tot 10.45, inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers als afsluiting.

Workshops

Licht Duister
In de workshop gaan we met houtskool werken en ervaren zo wat licht en duister doen. Er is ruimte voor stilte en gezelligheid, een verrijkende beleving.

Geven en ontvangen
Wanneer geef je, wanneer ontvang je, en hoe en wat? Tijdens het boetseren kun je daar je gedachten eens over laten gaan. Een werkworkshop die je meer geeft dan een stuk klei.

De Liefde
Leef je met liefde vanuit je binnenste of zoek je de liefde buiten je? Zomaar eens even stilstaan bij wat de liefde in je doen en laten voor rol speelt. Verpakt in een workshop vol aandacht en verrassingen en er zelf kunstzinnig vorm aan geven in een persoonlijke pasteltekening. Een inspirerende workshop voor mensen van alle leeftijden, niet alleen singles! Meer tijd voor ontmoeting, verdieping en gezelligheid tijdens theepauze en eventueel lunch. Inspiratie opdoen, creativiteit ontdekken, elkaar stimuleren, leren, banden verstevigen met vrienden, familie of collega's, allerlei doelstellingen zijn mogelijk.

Ruimte en verbinding
Hoe ga jij om met je ruimte? Hoe maak je verbinding of blijf je verbonden? Wat is jouw stijl en past die bij wie je bent of waar je behoefte aan hebt? Het klinkt best ingewikkeld maar tijdens creatief werken aan een opdracht kom je vanzelf van alles tegen. Een ontspannen workshop waarin je en aandacht voor jezelf hebt en iets moois maakt.

Data en workshops kunnen op verzoek, ook mooi als cadeau!
Tijd: van 10.00 tot 12.30 of van 13.30 tot 16.00
Kosten; 40,-  per persoon inclusief alle materialen, koffie/thee met wat lekkers.
 

Allerlei
Een thema naar keuze dat onverdeeld de aandacht krijgt. Bijvoorbeeld een van de zogenoemde deugden of een universeel thema als vriendschap of een beeld of schilderij dat aanspreekt. Ook een bezoek aan de st.Jan, een gedicht, een stadswandeling of een van de musea kan inspiratiebron zijn. Een goede manier om met collega's, vrienden, familie de verbinding te verstevigen. Jezelf en de ander op een bijzondere manier ontmoeten, weten wat je aan elkaar hebt, welke kwaliteiten er leven en met elkaar ontwikkelen.

Op je eigen locatie is mogelijk.