Kunstzinnige therapie beeldend

Onder therapeutisch werken versta ik dat er iemand bij me komt, al dan niet doorverwezen, met een hulp- of levensvraag. De eigen kwaliteiten en het zelfgenezend vermogen worden door gerichte opdrachten en oefeningen aangesproken en versterkt. Meer informatie over kunstzinnige therapie in het algemeen op de website www.kunstzinnigetherapie.nl van de NVKToag.
Een groot voordeel van deze vorm van therapie is dat er niet altijd uitgesproken woorden nodig zijn. Voor mensen die moeite hebben woorden te geven aan hun gevoel en/of zich verbaal niet zo goed kunnen uitdrukken om welke redenen dan ook. Maar ook voor mensen die juist teveel praten en denken! 

Door met je handen kunstzinnig te werken wordt zichtbaar wat je bezig houdt en hoe je daar mee omgaat. Kunstzinnige therapie maakt dat je jezelf en je gevoel beter leert kennen en er beter mee om leert gaan. Het gaat niet zozeer om het uiten, therapie voegt iets toe. Je wordt van binnenuit sterker waardoor je je evenwichtiger gaat voelen, meer in balans, meer jezelf.
Zeker bij burnout en depressieve klachten is kunstzinnig werken fijn om te doen. Je hoeft niets uit te leggen of verklaren, er ontstaat wat en er gebeurt wat. Langzaamaan kom je weer in je kracht.

Ik leef al jaren met de marokkaanse cultuur en heb veel werkervaring met vrouwen met allerlei verschillende culturele achtergronden. Daardoor inzicht en begrip ontwikkeld waardoor vrouwen tussen twee culturen zich gezien en gehoord weten. Taalbarrieres zijn met kunstzinnig werken geen probleem.