Wie is Patricia Sips

Mijn naam is Patricia Sips, kunstzinnig therapeute beeldend. Ik woon in 's-Hertogenbosch en ben een vrouw van 56, moeder en oma van drie volwassen kinderen, een kleinzoon, kleindochter en babykleindochter. Wijsheid heb ik opgedaan aan opleidingen en aan het leven. Meer hierover in mijn CV onderaan deze bladzijde. Een rode draad in alles wat ik in mijn leven gedaan en meegemaakt heb is mijn interesse in de ander, in het anders zijn, in andere culturen. Een nieuwsgierigheid en interesse in wat iemand beweegt. De verhalen die mensen bij zich dragen boeien me. Wat gewoon lijkt is bijzonder. De details en tegelijkertijd de grote lijnen daarin ontdekken. De tijd nemen dat te onderzoeken en de eigen kracht op een positieve manier stimuleren. Kunst en creativiteit helpen daarbij. Mijn kracht zit in het 'present zijn'.
De maatschappelijke ontwikkelingen volg ik, zowel in het klein als wereldwijd. Zonder alle negatieve zaken en gebeurtenissen te negeren of ontkennen ben ik optimistisch van aard. De kracht van mensen is in alles weer verrassend.
Na een aantal jaren met vluchtelingen en in de psychiatrie gewerkt te hebben ben ik een eigen praktijk gestart. Ik heb veel kennis en ervaring met andere culturen en inzicht in de achtergronden die mede een rol spelen in een hulpvraag van individuele cliënten of groepen.
Je ontheemd voelen komt niet alleen voor bij mensen die in een ander land terecht zijn gekomen, ook mensen in een tussenfase, na een (traumatische) gebeurtenis, een opname, een scheiding, een bepaalde levensfase, na ontslag of werkloos, een nieuwe leefsituatie of omgeving kunnen zich ontheemd voelen. Depressie ligt op de loer.
Burnout klinkt zo vaak, er is een langdurig proces aan voorafgegaan en het herstel kan zeker begeleiding in deze vorm gebruiken.
Rouw over wat was of had kunnen zijn, de spagaat waarin je moet leven tussen twee culturen en het ontheemd voelen zijn de aandachtsgebieden waar ik het meest affiniteit mee heb.
Verder word ik altijd erg enthousiast van het van gedachten wisselen en kunstzinnig verwerken van een universeel thema in een groep en de persoonlijke kwaliteiten zichtbaar zien worden.
De combinatie van therapeutisch of coachend werken, een ontspannen uitnodigende en weldadige sfeer  verzorgen, zinnig en zinvol begeleiden, ook kort of eenmalig, past bij me.

BijlageGrootte
cv_2017.doc24.5 KB